Nieuws & archief


NIEUWSBRIEF:
nieuwste nummer: klik hier

september okteober 2021

Opgeven via: 

contact@kerkje-ellesdiek.nl 


Foto/video presentatie

tentoonstellingen

Bart Calbo maakt van veel optredens en exposities videopresentaties. Bekijk ze allemaal via het archief van Bart Calbo, klik hier.


Hieronder een greep uit de selectie:


De originele illustraties van

Openbaerieng in Beeld

van Jopie Minnaard-Verheijke

zijn beschikbaar voor een rondreizende tentoonstelling.

Voor vertoning aan uw publiek, neem contact op met:

Jan  en Jopie Minnaard, jminnaard1@zeelandnet.nl


Bekijk de video van het Toneelspel Nie loslaete - gebaseerd op Watersnoodramp, geschreven door Jopie Minnaard.


FOTO'S

Bekijk foto's van diverse activiteiten in de fotogalerij (deze bevat meerdere foto-albums).

 

Fotopresentaties

Bloemstukwedstrijd:

2014

2013

2012

2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 


26-04-2021 Lintje voe de schriever

Thijs van Damme, onze schriever en lid van de werkgroep Cultuur heeft vandaag, 26 april 2021, een onderscheiding gekregen.

Thijs wordt gewaardeerd voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger en bestuurslid van o.a. de voetbalverenigingen op Heinkenszand en sinds een aantal jaar ook van ’t Kerkje van Ellesdiek. De voordracht voor deze onderscheiding is ook door ’t Kerkje van harte ondersteund. 

Gefilesteerd Thijs, me bin groôs op je11-07-2020 Engel Reinhoudt, de grondlegger van het ’t Kerkje is overleden. Herinneringen en de afscheidsdienst zijn te vinden op Zeeuwse Zanger


08-12-2019 - Eêrbetoan an Engel Reinhoudt

Net nae de zummer zei Engel Reinhoudt dat ‘n wat gas trug most neme. De tentoanstelliengen bleef ‘n organisere, mè aol dat geregel rond de voorstelliengen, dî goeng ’n een punt achter zette. Me moste d’r even van bekomme. Mè, a gauw wier het idee gebore om Engel as dank een feêstelijke voorstellieng an te bieën.

 

En zo kon ’t gebeure dat op zondag 8 december 2019 ’t Kerkje vol zat mie fermielje en vrienden van Engel, vriewilligers en bezoekers. Ambras speelde de sterren van den ‘emel.  En nae de pauze  was 't eên en aol verrassieng.

D’r volgden korte optredens van muzikale vrienden van Engel.  Anja Kopmels was ‘t er, en Sjef Hermans, en Adrie Huissoon was d’r hlad voe uut Den Haag ‘ekomme.

 

Tussendeur ontvieng Engel uut ‘anden van dhr. Han Polman van het Prins Bernhard Cultuurfonds een biezondere pries vanwege aol zijn activiteiten voe het behoud van het Zeêuwse dialect.

 

Nae a topviolist Mathieu van Bellen het publiek op de banken kreeg mie een briljante uutvoerieng van werk van Bach en "Czardas" sloot Ambras of mie een stemmig ´Van verre gekomen, van verre terug´.

 

Van zovee moais moste me onder het genot van een hapje en drankje even biekomme. Een nieuw oôgtepunt in de geschiedenis van ’t Kerkje kon worre bie’eschreve.


Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws en activiteiten in het 't Kerkje, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.  Nieuwste nummer: klik hier
Voor aanmelding: contact@kerkje-ellesdiek.nl of bèlle: 0113  -  561669


De originele illustraties van Openbaerieng in Beeld gemaakt door Jopie Minnaard-Verheijke zijn beschikbaar voor een rondreizende tentoonstelling.

Voor vertoning aan uw publiek, neem contact op met:

Jan  en Jopie Minnaard, jminnaard1@zeelandnet.nl


Videopresentaties optredens en exposities

Bart Calbo maakt van veel optredens en exposities videopresentaties. Bekijk ze allemaal via het archief van Bart Calbo, klik hier.


Berichten van gasten


Flip Feij over 't Kerkje en de uitvoering van Missa Katharina door Voci Miste & Willibrordensemble.Saamhorigheid en gelijkheid van Pete Seeger vertaald naar ‘t Zeeuws – Lonneke de Klerk.Verslag Seniorenmiddag 16 november 2016

Willem Staat schreef een mooi verslag over de seniorenmiddag op 16 november 2016. Lees het verslag via deze link: www.protestantszeeland.nl/de-meest-zeeuwse-kerk/


Toneelspel Nie loslaete - gebaseerd op Watersnoodramp

In januari en februari 2016 is het Toneelspel - Nie loslaete - gebaseerd op de watersnoodramp - opgevoerd in het  Kerkje van Ellesdiek en het Waternoodsmuseum te Ouwerkerk. Dit spel, geschreven en geregisseerd door Jopie Minnaard, heeft betrekking op de watersnoodramp van 1953. Zes vrouwen zijn in paniek naar een zolder gevlucht, terwijl om hen heen de storm woedt en het water niets en niemand ontziet. Ze proberen hun wanhoop te verbergen. Maar zal hen dat lukken? Bekijk de video

Nieuws en Archief